vineri, 24 octombrie 2014

Rugaciunea







     Cata credinta ne trebuie?
     Ca sa mutam muntii din loc - e suficient sa avem credinta "cat un graunte de mustar".
     Dar noi, nu vrem sa mutam muntii...
     Deci cata credinta ne trebuie pentru a dobandi pacea, armonia, intelepciunea? Nu cred ca exista vreun termen de comparatie...
     Se stie ca Domnul Iisus ne-a incurajat: "pe toate cate le cereti rugandu-va, sa credeti ca le-ati si primit, si le veti avea." Asadar, sa indraznim sa cerem din suflet, cu mainile impreunate... Sa cerem dimineata si sa multumim in fiecare clipa... Si daca nu avem timp (stiindu-se ce ocupati suntem!!!) e bine macar sa ne aducem aminte de Dumnezeu... Aducerea aminte de El este si ea rugaciune.
     Rugaciunea de dimineata (care nu zace doar pe buze, ci se ridica din inima) opreste gandurile negre, purifica inima, intensifica protectia divina si ne face sa nu ne mai simtim singuri, obositi si fara rost.
     Rugaciunea se face cu mainile impreunate - obicei preluat din Orient (India) unde nu doar Dumnezeu se saluta asa, ci si om cu om (mainile impreunate insemnand de fapt: "onorez divinitatea din tine care este si in mine.").
     Rugaciunea...
     ...grairea, tainirea noastra cu Dumnezeu
     ...toata viata mea in cautarea mea de Domnul
     Prin rugaciune - ne aparam, ne bucuram, ne strigam durerea, ne tinem gandurile in frau, ne sprijinim, il ascultam pe domnul si facem pasi catre El.
     Si o frumoasa rugaciune de la parintele Arsenie Boca:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu