sâmbătă, 5 aprilie 2014

Ce stia bunica inaintea lui Masaru Emoto?

     Se vorbeste azi tot mai mult de descoperirea autorului japonez Masaru Emoto - marele cercetator care a scris despre influenta gandurilor asupra apei. Omul sustine ca daca ii vorbesti frumos - apa devine benefica, in schimb, se transforma in otrava in preajma gandurilor negre.
     Din fericire, unii dintre noi nu l-au asteptat pe Emoto ca sa le dezvaluie aceste secrete. De exemplu, imi amintesc de o sticla legata cu fir de busuioc si ata rosie, tinuta de bunica mea la loc de mare cinste. Ce se afla in sticla? Agheasma, apa sfintita - cu care orice crestin se purifica in zilele frumoase de sarbatoare, cu care-si curata gradina, casa si fruntea potopita de ganduri rele. Bunica stia si de apa neinceputa, adusa de la fantana inainte de rasaritul soarelui si de apa Sambetei - ce da ocol pamantului, poarta obiectele pierdute si se scurge pe taramul celalalt. Bunica spunea ca Izvorul Tamaduirii este Maica Domnului si ca rugandu-ne la ea, orice apa devine "de leac".
     Pe de alta parte, orice copil care are in dotare un parinte normal a auzit de "apa vie si apa moarta". Stie ca ele se gasesc acolo "unde se bat muntii in capete", ca apa moarta are magica proprietate de a lipi tesuturile moarte, iar apa vie, de a readuce suflul vital.
     In plus, in fabuloasa zona in care traiesc, se gasesc o multime de izvoare facatoare de minuni. Aproape de satul Tutana (jud. Arges) se afla Cele 7 Izvoare minunate la care credinciosii merg sa ia apa, respectand legamantul tacerii. Daca ajungeti acolo, pregatiti-va sa vedeti o padure cu adevarat din basme.


     Langa manastirea Robaia (comuna Musatesti, jud. Arges) se afla, de asemenea, un izvor tamaduitor ce-ti potoleste necazul si durerea.


     In altarul manastirii rupestre Cetatuia, in ajunul Izvorului Tamaduirii, izbucneste un firicel de apa cu puteri dumnezeiesti.


     Nu mai vorbesc de apele datatoare de sanatate din Lacul Ursu de la Sovata (singurul lac heliotermic din Europa, miraculos pentru bolile ginecologice) sau de apele Lacului Sf. Ana (singurul lac vulcanic din Romania), a caror puritate o ajung pe cea a apei distilate.



     Asadar, care-i noutatea japonezului Emoto? Smecheria e ca vine din tara soarelui-rasare, ca tine seminarii, ca a publicat n carti, ca are pagina de Facebook..., dar, oricare dintre noi putem afla aceste informatii (si multe altele) daca ne ascultam batranii si nu le mai desconsideram traditiile si credintele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu