duminică, 13 aprilie 2014

Bucuria de a trai

     Fericirea are multe chipuri...
     Urma pasilor unor copii pe malul marii este, probabil, unul dintre ele. Cand erau Capsuneii mici si alergau dimineata pe tarmul apei eram cea mai fericita mama.
     Fericirea este cand vezi marea dupa un an in care ai visat-o, dar n-ai mirosit-o si n-ai simtit-o mangaindu-ti gleznele.








     Fericirea este cand visezi ca zbori - ridici mainile, ele se transforma in aripi si te ridici usoara, lasand in jos tot glodul...
     Calatoria este o alta fata a bucuriei. Foamea si setea de a vedea locuri noi, oameni diferiti... O! Si sa nu uitam de noaptea dinaintea unei plecarei. Emotia, nerabdarea si curiozitaea iti alunga somnul, inima-ti bate mai repede... Ceva special se va intampla.
     Nu mai vorbesc despre lectura, care totdeauna m-a transportat in alte dimensiuni si a dat nastere multor vise. Plus filmul! Plus muzica!
     Si in lucruri simple gasesc fericirea: udatul florilor, plimbarea prin iarba moale, mirosul potocalelor (pentru noi, copiii Epocii de Aur, asociat, bineinteles, cu magia Craciunului), curatenia de Pasti, savoarea unui pahar de sampanie.





     Imi place foarte mult sa gatesc pentru familie si prieteni, sa aranjez masa, sa joc carti...
     As fi bucuroasa sa alerg, sa ma eliberez de poveri, sa dansez, sa ma simt regina ca aceste minunate femei...


     Fericirea inseamna sa vina somnul repede, sa stii ca cei pe care-i iubesti sunt linistiti si cei care nu te iubesc si-au gasit un vis, sa te scoli constienta ca urmeaza o zi minunata, ca vei simti mirosul cafelei si imbratisarea celui drag.
     Uneori, cand aud cocosii cantand (iata - sunt dintre fericitele care nu aud tramvaie, claxoane, focuri de arme...), ma simt din nou copil in vacanta mare, la tara...

P.S.: Tablourile care m-au inspirat sunt ale pictorului italian Pino Daeni si ale celui american Daniel Ridgway Knight. Melodia este din superbul film "Mamma mia".

Un comentariu:

  1. Mi-au placut pozele LA NEBUNIE, sunt de vis ... bine macar ca eu doar privind, admirand, citind ... pot sa fiu fericita !

    RăspundețiȘtergere