vineri, 23 mai 2014

Acasa


     V-ati gandit vreodata ca asa cum noi suntem fragili, si casele noastre sufera de vulnerabilitate, se tem si pot fi atacate de energii negative?
     Cel mai bun mijloc de a purifica locul drag noua este - dupa ce facem mare si deplina curatenie - sa chemam preotul pentru o sfestanie - denumirea populara pentru slujba Agheazmei Mici.
     Insa - putem improspata energiile casei in orice zi in care ne simtim veseli si puternici. Tot dupa o curatenie serioasa, tamaiem casa mergand in sensul acelor de ceasornic. Dupa afumarea temeinica (mai ales in colturi si in locurile in care preferi sa te odihnesti), deschizi un geam pentru a permite iesirea energiilor daunatoare.
     Urmeaza, dupa parerea mea, cel mai frumos si mai vesel mod de purificare: sunetele. Se pot obtine cu ajutorul clopoteilor de vant sau pur si simplu batand din palme si rostind rugaciunea "Tatal Nostru". Dupa realizarea acestor pasi, e bine sa ne spalam pe maini cu multa apa rece, si sa spunem iar si iar Tatal Nostru. Micul nostru ritual se termina prin stropirea cu apa sfintita pastrata intr-un vas de sticla de la slujba sfestaniei.
     In plus, trebuie sa avem deosebita grija de intrarea casei - locul pe unde patrund energiile ce ne iubesc - ingerii. Obligatoriu, la intrare ar trebui sa vegheze o icoana - in grija careia sa lasam locuinta. Pe de alta parte, este strict interzis sa intram incaltati in casa: cea mai densa energie negativa se afla la nivelul solului si riscam sa tulburam toata armonia interioara.
     E bine sa aruncam tot ce e stricat/ciobit/uzat; sa amenajam un colt verde; sa dam celor ce au nevoie hainele vechi (bune pastratoare de energii joase); sa ne rugam zilnic pentru binecuvantarea casei; sa aprindem o candela, sau macar o lumanare.
     Casa mea e parte din mine, locul in care sunt eu... Ea ma cunoaste, imi stie mirosul, insomniile, rasul, suspinul, nebunia, bucuria, extazul... Si toate drumurile si ratacirile prin lumea asta minunata ma duc mereu ACASA... ceea ce ma face nespus de fericita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu