joi, 19 iunie 2014

Sol stitium


     Se apropie momentul in care "Sol stitium" - soarele sta in crugul ceresc cinsprezece ore si mai multe minute... Urmeaza sase zile magice - ale pasiunii, vitalitatii, creativitatii, aspiratiilor aparent imposibile... Toate sunt dedicate unor trairi pe care omul modern le-a pierdut, invatand in schimb singuratatea, frica si plictiseala.
     Ca sa ne rearmonizam cu natura - mai intai sa respiram seninatate, sa ne purificam prin foc in noaptea magica a solstitiului si sa ne clatim chipul cu roua... Sa ne rugam soarelui sa straluceasca, sa ne incalzeasca, sa ne readuca la iubire.
     Odata cu 21 iunie, crugul cerului se intoarce spre iarna - spre 21 decembrie - cand lumina incepe sa se miste, ca sa se nasca la 25 decembrie si sa creasca pentru noi.
     Solstitiul de vara este asociat cu Sf. Ioan Botezatorul, care, iata, se pleaca, se retrage, pregatind lumea pentru magia nasterii (asociata cu solstitiul de iarna - cnad ziua creste din nou). De acum, si plantele dau indarat, asa ca e bine - pana in Sanziene sa ne culegem florile de leac.
     In aceste momente in care Universul intreg isi indreapta energiile spre "Sol stitium", sa traim cu intensitate si bucurie - visul unei nopti de vara.
     ...sa avem incredere in copilul care rade - inca in noi si sa-l lasam sa se manifeste.
     .sa nu ne mai legam de interpretari morale, sociale sau religioase.
     ...sa nu mai tinem asa mult la disciplina, ci sa inflorim.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu