joi, 26 iunie 2014

Shaorma cu de toate, dar nu numai

     Cine mai schimba azi retete culinare? Toate suntem obsedate de retetele de slabit! Uitam, insa, ceva extrem de important: ingrasarea are si surse mult mai subtile decat shaorma cu de toate. Asadar, nu ma voi referi la grasutii care se ghiftuie ca cei doi dobitoci din reclama unui fast food cunoscut - ma refer la cei la care dietele clasice (fara zahar, grasimi, prajeli etc.) nu functioneaza. Atunci trebuie sa analizam profund - cauzele spirituale ale obezitatii fiind multiple:
     ...refuzul de a-ti aminti ceva si te inconjori in grasime ca intr-un cocon spre a te proteja
     ...nesiguranta
     ...pastrarea trecutului sub stratul gros de grasime
     ...insecuritate la nivel emotional
     ...lipsa de putere, forta
     ...respingerea de sine
     ...grasimea poate fi un zid ce ne izoleaza de ceva/cineva
     ...sau poate reprezenta dorinta de acumulare - nu numai pe plan material, chiar si spiritual (iubire, respect, recunoastere, cunostinte)
     ...emotivitate excesiva, frica, nevoia de a te proteja
     Cea mai eficienta dieta: iubirea corelata cu acceptarea de sine.
     Cat priveste goana dupa "marimea 0" - sustin ideea Alexandrei Shulman - editor "British Vogue" - care a lansat o campanie contra imaginilor cu femei ireale ce apar in reviste, constituind un model pentru cititoare. De fapt, am vrea sa vedem femei care arata ca noi: puternice, sanatoase, echilibrate - nu umerase pentru rochii.
     Nu ma lasa inima sa nu va mai dau cateva detalii despre cura de detoxifiere... inca falfai... e a doua zi. Nu mi-e imposibil deoarece m-am pregatit pentru acest regim: am renuntat cu o saptamana inainte la carne, branza, oua, cu mult timp in urma la zahar si cu vreo doua zile la cafea...
     Si pentru ca totdeauna se ajunge la bani - o colega "a luat soc" auzind pretul curei: "pai cu 400 de lei mananc o luna de zile!".
     Si eu? Eu ce fac?
     CU 400 DE LEI NU MANANC TREI ZILE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu