vineri, 13 iunie 2014

Notte magiche

     Pentru un copil bucuros de revolutii, noutati, aventuri, idealuri, pentru un copil roman, pentru mine, CAMPIONATUL - e unul singur - ITALIA 90.
     Tinerii de acum nu-si pot imagina emotia acelor nopti magice... Primele dupa atatea nopti in care nimeni nu radea, nu spera, in care se ascultau - pe furis - stirile de la "Europa libera", in care nici nu mai aveai curajul sa visezi.
     Desi ma pregateam pentru treapta a doua (isi mai aminteste cineva???), iar sora mea pentru treapta intai... toti trei fratii urmaream cu sufletul la gura TOATE meciurile, toate reclamele, toata bucuria... Am simtit atat entuziasm atunci, incat azi ma lasa rece orice e legat de subiect. Nimic nu mai are acel farmec al noutatii, fiorul descoperirii...
     Imnul cantat de Edoardo Bennato si Gianna Nannini imi readuce starea de exuberanta de atunci. Si ce diferenta intre hainele Giannei si cele ale lui Jenifer Lopez.


     Preferatul meu era argentinianul Claudio Caniggia - un blond delicat, ciufulit si nebun care imi facea pulsul s-o ia razna.


     Revelatia campionatului a fost, din punctul meu de vedere (si va zic, eram SPECIALISTA), echipa Camerunului. Mai era si exotica reclama la pantoful ce se misca natural - ADIDAS TORSION - cu sloganul "daca vrei cu adevarat, poti".
     Si sa nu uit de uriasa bucurie a copiilor romani de atunci: Romania voia cu adevarat si se putea.


Un comentariu:

  1. Da , eu imi amintesc perfect de acele vremuri, eram in clasa a 8 a, aveam emotii mari pentru examen, dar si pentru Campionat ... Lacatus, Hagi, Gica Popescu, portarul Lung, comentataorul Topescu , oameni care au facut istorie in Romania ! Acum ... nici macar nu mai reusim sa jucam fotball ( poate turca sau miuta ), ce sa mai vorbim de calificare la Mondialul de la Rio ! !
    .... si legat de amor pentru fotbalisti, eu eram mare fan Roberto Baggio !

    RăspundețiȘtergere