luni, 4 august 2014

Scoici negre la Dalboka


     Colierul sirenei, Nostalgia marinarului, Apus de soare la mare, Mirajul marii, Noapte romantica - am putea crede ca sunt titluri de melodii siropoase sau carti de vacanta - de fapt asa se numesc felurile de mancare propuse de meniul Dalboka, ferma de midii din golful Kaliakra (malul bulgaresc al Marii Negre).
     Am incercat Mirajul marii - o gustoasa supa crema de midii. Apoi, impreuna cu ai mei: midii cu sos picant (delicioase) - midii cu varza, ceapa si ananas (extravagant, dar bun - bun), midii la gratar, melci de mare la gratar, creveti... cam prea gustos!
     Midia este scoica neagra specifica Marii Negre, iar la Dalboka se serveste fiarta, coapta, la gratar, prajita... Meniul propune chiar si mancaruri de tipul: sarmalute in foi de vita cu midii, budinca de midii, rulada de midii, midii umplute cu mere sau dovleac!!!
     Nutritionistii spun ca o portie de midii iti da senzatia de satietate pentru sase ore, combatand totodata insomnia si stresul...
     Feng Shui-ul spune si el ca... scoica este simbolul norocului in relatii si aduce bunastarea...
     Toate sunt de bine!
     Ca sa ajungi la Dalboka strabati campuri nesfarsite, insorite admirand uriase mori de vant cu care Don Quijote n-ar avea nicio sansa... Apoi, vrei nu vrei - ca intr-un roller coaster te indrepti vijelios catre mare ca sa te regalezi cu un vin/bere rece si cu delicioasele midii. Priveliste de vacanta: albastrul infinit, in zare ferma de midii, in dreapta, muntele ce se pravale in adancuri... Mireasma marii se amesteca apetisant cu cea a mancarii.
     Lumea dezlantuita e departe... tu esti in VACANTA!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu