joi, 2 aprilie 2015

Uluitoarea Poveste

     A fost odata... nu un rege, nu o regina, nici vreo zana... O fata... O fata care nu putea trai fara povesti. Bunica ii povestea doar intamplari din viata ei... Adevarate... Cat de adevarate mai pot fi intamplarile din tineretea unei bunici... Uneori bunica povestea despre lucruri dramatice, dar dupa atatia ani, acele istorii starneau hohote de ras... "Dupa veacuri, toate-s fleacuri" (nu stiu cine a zis, dar pare adevarat).
     Cand a inceput sa citeasca, fata a preluat puterea... Povestile erau in stapanirea ei. E adevarat ca, din cand in cand, mai apareau doi spiridusi din cei care ascund cartile, dar si ei au fost dovediti repede de fascinantele povesti...
     Cat de importanta e Povestea?
     Ian ascultati aici!
     A fost odata ca niciodata o femeie superba - Povestea. Ea avea un prieten de suflet - Adevarul. Povestea, fascinanta femeie, isi facea amici oriunde. Era eleganta, avea farmec, si mai ales, se imbraca divin. Adevarul, in schimb, ii speria pe toti. Umbla gol - golut. Cand iesea pe strada, ceilalti intorceau capul, se ascundeau, roseau, il barfeau. Unii il urau. Adevarul i-a cerut ajutor Povestii. Si Povestea l-a luat, i-a aratat hainele ei si l-a rugat sa aleaga. Ceva sobru. Negru. Dar si-a pus la gat o esarfa rosie. De matase. Lucioasa.
     A iesit Adevarul pe strada in hainele Povestii si lumea l-a primit prietenos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu