duminică, 22 martie 2015

Ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu sa o primesc ca atare

     Nu trebuie sa fii cercetator britanic sa-ti dai seama ca scumpul nostru creier e mai prost decat stomacul. Mananci porcarii, stomacul reactioneaza imediat prin dureri si varsaturi... Bei un ceai, mananci grisine... dar creierul? Zi de zi il agresam cu ganduri negre, griji nenumarate, dar mai ales cu prezenta persoanelor toxice - vampirii energetici.
     Cum sunt vampirii energetici? Cum actioneaza? Cum te aleg? Cum scapi de ei?
     Sunt printre noi: pe strada, la serviciu, in metrou, la cafea, la cina cu prietenii, vanzatorii de la tarabe, in familie, printre colegi... simpli cunoscuti.
     Iti pandesc zambetul si te atentioneaza in treacat, grijulii, ca nu arati prea bine... Esti palid... Ti s-a intamplat ceva? Te iau peste picior, rad de garderoba ta, de mancarea preparata de tine, de bucuriile tale... Fac exact ce stiu ca te enerveaza. In plus, nu ii intereseaza succesele tale. Daca ai castigat un concurs - normal, a fost o banalitate. Daca pleci in vacanta - o sa vezi ca totul o sa fie foarte scump. Daca ai slabit - o sa te ingrasi rapid la loc. Pe de alta parte, le place sa aiba mereu dreptate, nu suporta nici cele mai mici observatii, sunt pesimisti, lumea e mereu impotriva lor. Si ce mi se pare foarte grav e ca au mereu grija sa te serveasca cu o portie mare de vinovatie.
     Ce ai putea face?
     Respira adanc si nu te mania - mania e consumatoare de energie si ei simt cumva asta. Binecuvanteaza-i, iarta-i si fugi de ei. Canta ceva in gand - ceva amuzant care sa te ridice din starea de tensiune, si fugi de ei. Spala-te pe maini cu apa rece si fugi.
     Vampirii energetici te secatuiesc de forte, dar cea mai buna sursa de energie sunt tot oamenii din jurul nostru.







     Oamenii veseli, senini, generosi, calzi, care se straduiesc sa gaseasca soluti, care alina, care stiu sa spuna "iarta-ma" si "multumesc". Oamenii care se simt impliniti de reusita ta, care zambesc cand surazi si care te fac sa razi cand ti-e sufletul mai zbuciumat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu