luni, 17 noiembrie 2014

Filme - din nou

     Sunt atat de fericita... un film cu adevarat fascinant m-a gasit acasa, m-a pus pe ganduri... bune! Un film special te zgandara, te provoaca. Te si bucura. Si relaxeaza. Si iata ca o pelicula din 1947 (cu 27 de ani mai batrana ca mine) a dat ghes gandurilor mele. Un film cu Cary Grand si Loretta Young, "Sotia episcopului" ("The bishop's wife").
     Asadar m-am intrebat:
     ...cum ar fi sa primesti un inger de povata ca rezultat al rugaciunilor tale? Ar deveni ingerul o povara, sacaitor pentru ca el face voia divina, iar tu o tii pe a ta?
     ...ce e fericirea? Terminarea cu succes a unui proiecst sau cand auzi ca inca mai esti frumoasa, cant te copilaresti si esti rasfatata, cand toti din jur radiaza?
     ...placerile (mici) sunt un pacat?
     ...e nevoie de un mare acoperis sau de mai multe micute?
     ...poate o femeie adevarata sa suceasca si capetele ingerilor?
     Spre deosebire de filmele care pun in carca lui Mos Craciun toate miracolele (am auzit si "personalitati" zicand "Ma rog la Mos Craciun sa ne aduca pacea...") - acesta face aluzie subtila la Dumnezeu, la povata ce ne-o da in alegerea binelui si frumosului, la faptuil ca integritatea familiei e mai presus de orice romantism, iar predica episcopului din final este emotionanta... Punem cadouri in toti ciorapii si ciorapeii, unul il lasam gol... Pe cel al micului Iisus... Surprind cu tristete ca uitam cine ne-a dat prilejul sarbatorii, cine ne-a daruit bucuria, ca numele renilor lui Mos Craciun le stim mai bine decat unde s-a nascut cel ce e Adevarul, Pacea si Iubirea...









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu