duminică, 2 noiembrie 2014

Curajul de a fi femeie


     Intr-o lume in care competitia materiala este religie - e cam greu sa iti mai dezvalui feminitatea. Bani, masina, haine, bijuterii, genti, case - FORTA MATERIALA - si dincolo de ele, ce mai ramane? Daca s-ar intampla sa ramai in feminitatea goala si in rafinamentul aferent acesteia, ce-ar fi?
     Feminitatea inseamna rochia neagra, perle, dantela CHANTILLY, matase, pantofii rosii/nude, palarii extravagante, ia romaneasca, rochita cu buline? Cred ca toate acestea sunt doar accesoriile feminitatii - ea insemnand autentic, cald, demnitate, mister, introspectie, tacere, calm si dulceata...
     Dar cand sa mai fii dulce si calda cand de la 8 la 20 alergi la serviciu, la scolile copiilor, faci mancare, curat, teme, cumparaturi, speli, calci, te epilezi, citesti, faci sport...?
     Feminitatea este atunci cand te dor corpul si sufletul, iar tu nu-i spui mamei tale ca sa n-o necajesti, te joci cu cei mici sa nu le innegurezi copilaria, iti rasfeti sotul, zambesti prietenilor, bei cu fetele o cafea... Feminitatea nu inseamna "papusa hot", feminitatea si frumusetea cresc cu anii, cu experienta, cu ridurile...
     Un model de feminitate este pentru mine Audrey Hepburn - delicata (a jurat sa nu aiba mai mult de 46 de kilograme), misterioasa, rafinata, eleganta, dar si dedicata copiilor din lumea intreaga, fiind ambasador UNICEF.
     Am adorat-o in "Vacanta la Roma", "Mic dejun la Tiffany", "My fair lady", "Cum sa furi un milion", "Sabrina". Si mi-a placut si mai mult afland ca a spus: "pentru a avea ochi frumosi, uita-te dupa ce e bun in altii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune." sau "poti afla mai multe despre o persoana din ceea ce spune ea despre ceilalti decat din ceea ce spun ceilalti despre ea."

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu