sâmbătă, 12 decembrie 2015

Ziua Sfantului Spiridon

     Azi e ziua Sfantului Spiridon, ce ne vegheaza din insula Corfu.
     Dintre toate faptele sale - una m-a impresionat foarte mult. Poate nu e cea mai graitoare sau cea mai minunata, dar ne asigura ca suntem creatorii propriului destin, ca numai de noi depinde totul, ca "bun" nu inseamna "usor de prostit".
     Asadar - pe vremea aceea luminoasa, cand sfintii traiau printre noi - locuia in Corfu si un negustor oarecare. El obisnuia sa ia de la Sfant - aur pe datorie. Dupa ce-l investea, venea si punea singur in lada cati bani luase. Sfantul, netinand cont de averea materiala, nu cerceta ce facea negustorul. Mergea "pe incredere".
     O data, de doua ori, de mai multe ori - negustorul a tot luat, dar n-a mai pus bani in lada. Isi zicea in gandul lui ca Sfantul e cam fraier si ca poti usor profita. Azi, maine, dar... se intampla ca negustorul sa saraceasca. Asa ca a venit la sfant sa-i dea aur pe datorie. Sfantul a fost de acord: "Mergi si ia - doar stii locul"... Si a mers negustorul, si s-a intors la Sfant... desert...
     Iata o invatatura minunata: cand minti - pe tine te minti, cand furi - pe tine te furi, cand faci un rau - tie ti-l faci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu