vineri, 4 decembrie 2015

A darui si a primi

     Ce daruri ai primit azi?
     Un pic de ger ce mi-a imbujorat obrajii...
     Un zambet...
     Am vazut niste indragostiti sarutandu-se...
     Am ras...
     Am muncit...
     Am si stat...
     Oho!
     Si ce-ai daruit?
     A darui si a primi - asta e firea Universului, in asta consta fluxul energiei universale.
     A darui inseamna purificare, bucurie, uciderea egoului. Uneori, egoul sugruma frumuseata lui "a darui". Cand? Atunci cand se urmaresc unele avantaje, cand se asteapta faima, laude... Modelul nostru in a darui ar trebui sa fie Sfantul Nicolae - Mos Nicolae - simbolul discretiei absolute. Nimeni nu-l simte, nu-l vede, nu-l aude, nu-l stie..., dar ghetutele sunt pline.
     "A darui" e bucurie adevarata, dar la fel de important este si a sti sa primesti.
     Primeste cu suflet curat si deschis. Nu gandi - e prea putin, prea ieftin, prea mic, prea impersonal - de fapt, tu trebuie sa privesti in ochii celui ce-ti daruieste. In inima lui. Acolo e adevarata valoare a darului.
     Primeste cu bucurie o imbratisare, o vizita, un cuvant frumos, o colinda... Un fulg de nea sa te bucure, nu pentru ca doar atat ai merita, ci pentru ca esti plin de iubire si recunostinta.
     Stiu de la gradinita ca: "vorba dulce mult aduce", dar abia acum inteleg ca daruind doar o vorba in spatele caruia sa fie dulcele din suflet - vei primi insutit de la Univers.
     Primim daruri tot anul, dar observam doar cand dam... E timpul sa schimbam ceva - sa daruim mai multa prietenie, intelegere, bucurie si sa primim cu entuziasm, insufletiti de bunatate si emotie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu