luni, 19 octombrie 2015

Ce mai citim, ce mai vedem - in serile ploioase de octombrie

     Cu "Doamnele de marti" ale Monikai Peetz avem ce citi pana la Sfantul Andrei - trei volume!!!
     Adevarul este ca nu ma asteptam la atat umor si farmec de la un autor neamt.
     Doamnele sunt cinci femei - ca noi - ce trec voit si nevoit prin experiente inedite: un pelerinaj la Lourde, o terapie prin post si o retragere din lumea dezlantuita. Fascinantele doamne dovedesc ca- ce vezi si ce auzi nu e neaparat real, ca suntem in continua schimbare, ca suntem surprinzatoare si nu putem fi etichetate. Astfel - Caroline, doamna de fier, e, in realitate, vulnerabila, usor de inselat si de speriat. Kiki, eterna petrecareata indragostita, ajunge sa tanjeasca dupa iubirea unui singur barbat, tatal fiicei sale. Eva, cea sacrificata pe altarul familiei ei numeroase, intelege ca mai presus de sot si copii trebuie sa fie "stima de sine". Estelle, mondena si rasfatata in primele doua volume, invata ce inseamna daruirea, compasiunea (abia in volumul al treilea). Judith - trista figura, cam enervanta, cam terna, dovedeste ca minciuna e ca un boomerang. Se intoarce impotriva celui ce a aruncat-o.
     Ce mai vedem? Un film despre bucuria de a imbatrani: "Secretul lui Adaline" in regia lui Lee Toland Krieger , cu Blake Lively.
     Sa te opresti din imbatranirea fizica la 29 de ani, sa fii frumoasa, sofisticata, sa stii nenumarate limbi, sa citesti enorm, sa cunosti epoci si epoci, oameni si oameni - ce poate fi mai minunat? De fapt - ceva ce traim cu totii, dar nu ne dam seama cat de uluitor este.
     Ce am inteles de aici?
     -ca frumusetea vietii sta in vremelnicia ei
     -ca o femeie e frumoasa si la 103 ani
     -ca mai presus de atingeri, saruturi, mangaieri sunt vorbele: "Spune-mi ceva ce nu voi uita niciodata."
     -ca dragostea mama-fiica este incredibila.
     Sa aveti seri de octombrie minunate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu